Menu weselne lub urodzinowe
Szanowni Państwo, poniższe menu jest tylko propozycją wstępną. Za każdym razem przygotowujemy menu indywidualnie dla klienta, uwzględniając jego preferencje i życzenia. Do dyspozycji gości proponujemy szeroki wybór polskiej kuchni, oraz całą gamę przystawek, zakąsek i dań towarzyszących.
W cenie 180 zł za osobę proponujemy menu złożone z następujących dań:
- zupa (do wyboru jedna pozycja)
- danie główne na ciepło serwowane w bemarach ( do wyboru trzy pozycje)
- dodatki do dań głównych ( do wybory dwie pozycje)
- zimne zakąski (cztery porcje / na osobę)
- sałatki (do wyboru dwie pozycje)
- po północy dodatkowo jedno danie gorące
- kawa, herbata, woda z cytryną i miętą
- chleb, bułki i masło
- deser sezonowy do ustalenia
- danie
W cenie 200 zł za osobę proponujemy menu złożone z następujących dań:
- zupa (do wyboru dwie pozycje)
- danie główne na ciepło serwowane w bemarach ( do wyboru cztery pozycje)
- dodatki do dań głównych ( do wybory cztery pozycje)
- zimne zakąski (cztery porcje / na osobę)
- sałatki (do wyboru trzy pozycje)
- po północy dodatkowo dwa dania gorące
- kawa, herbata, woda z cytryną i miętą
- chleb, bułki i masło
- deser sezonowy do ustalenia
Propozycje dań do wyboru dla powyższych zestawów:
- rosół z makaronem
- krem z borowików
- krem z pomidorów
- krem z cukinii
- dyniowa
- włoska minostrone
- rybna
- rosół z kaczki
- karkówka peklowana w sosie korniszonowym
- pierś kaczki po polsku z jabłkami
- polędwica wieprzowa w sosie porowym
- peklowana golonka w miodzie pitnym
- policzki wołowe w sosie dijon
- kurczak z cukinia i suszonymi pomidorami
- wołowina po lwowsku (do 30 osób)
- pieczeń po staropolsku
- udko z kaczki duszone w pomarańczach
- pierś kaczki w sosie borowikowym
- żeberka duszone w kapuście
- gołąbki po ukraińsku
- płow (do 30 osób)
- fasolka szparagowa
- pieczone warzywa - mix
- kapusta czerwona
- buraczki
- bukiet z jarzyn
- bukiet surówek
- zapiekany kalafior z serem gruyere
- młode ziemniaki z koperkiem
- zapiekane ziemniaki w oliwie z majerankiem
- lasagne wegetariańska
- ryż z dodatkami
- włoska z pomarańczą i granatem
- rzymska z awokado i olejem sezonowym
- z grillowanym kurczakiem i mandarynkami
- z tajskim makaronem
- z serem feta i pestkami słonecznika
- ziemniaczana ze śledziem
- z kaszą kuskus świeżego ogórka i słodkiej papryki
- śledziowa (śledź pod kołderka)
- z pierożkami tortelini, rukolą i roszpunka
- grecka
- cezar z kurczakiem
- caprese z pomidorem i zielonym pesto
- tradycyjna warzywna
- szaszłyki drobiowe
- żurek staropolski
- strogonow
- barszcz ukraiński z pampuszkami
- barszcz czerwony z pasztecikami
- ziemniaczana ze śledziem
- zupa węgierska
- solanka
- kasza gryczana
- pieczeń z karkówki
- roladka szpinakowa z wędzonym łososiem
- roladki z bakłażanów z serem ricotta
- sałatka caprese z dressingiem bazyliowym
- crostini z:
- serem camembert i żurawiną
- kiwi i czosnkiem
- suszonymi pomidorami
- truskawką
- awokado i pomidorami
- roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
- roladki naleśnikowe z zieloną sałatą z:
- łososiem
- makrelą
- szynką
- grzybami
- słonym twarożkiem
- tartaletki z fetą, oliwkami i pomidorami
- spring rollsy śledziowe
- mini tartinki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, bryndzą i pomidorami
- mini galaretki z nóżek i golonki
- śledzie z cebulą, jabłkiem i ogórkiem
- mini kanapeczki z pastą z tuńczyka
- ananas z szynką i kiełkami
- babeczki z boczkiem i pieczarkami
- koreczki z suszonych pomidorów na liściach szpinaku
- pasztet na talarkach
- grillowana cukinia zawijana z szynką
- gruszki z serem pleśniowym
- koreczki z serem i winogronami
- koreczki z chorizo i piklami
- kolorowe kanapeczki
Menu uzupełniające:
- carpaccio z łososia z klasycznymi dodatkami 60g/11zł
- łosoś w galarecie 60g/9zł
- carpaccio z polędwicy wołowej z klasycznymi dodatkami 60g/12zł
- polędwica wieprzowa z musem chrzanowym 60g/9zł
- grillowana pierś kaczki z sosem żurawinowym 60g/8zł
- carpaccio z łososia z klasycznymi dodatkami 60g/11zł